’n Dearden moandag 2018

Iedere derde maandag van de maand is er een presentatie of lezing voor de leden

Deze avond begint om 19.30 in vergaderzaal 4 en 5 van ’t Trefpunt

Maandag 15 januari:

Niejjoarsveziet; ’n glas, knieperkes en ’n verhaal van Gé Nijkamp

maandag 20 februari:

deze avond is in samenwerking met de natuurwerkgroep. Lezing door Jan Zwienenberg over bomen. Het thema van zijn lezing is: “De waarde van bomen voor bijen”. Aanvang 19.30 uur in ’t Trefpunt

maandag 19 maart:

Jaarvergadering en Hennie Engelbertink vertelt over de verschillen en overeenkomsten van de Twentse boerderijen.

maandag 16 april

Wim Kallenberg vertelt over Markegrenzen. Willem Kallenberg is bestuurslid van IVN Oldenzaal en lid van de Werkgroep Grensstenen van de Historische Vereniging De Dree Marken. Hij stelde het fiets- en wandelroute-boekje  “Loakgang rond Oldenzaal” samen onder het motte “De markestenen van de Marke Berghuizen zichtbaar, bereikbaar en beleefbaar maken”.

maandag 28 Mei:

excursie naar Schüttdorf georganiseerd door Bert Wolbert. Op het programma staan een stadswandeling door de oude binnenstad en het beklimmen van de 81 m hoge toren van de Ev.Ref.Kirche van dit oudste stadje in het Graftschaft Bentheim. Na afloop zijn we uitgenodigd in het Heimathuis voor Kaffee und Kuchen. (voor eigen rekening) Vertrek 18.45 uur vanuit Weerselo. Opgave via heemkundeweerselo@hotmail.com verplicht. Nadere info volgt via de mail.

maandag 18 juni:

Anny Masselink en Joan Rijpma vertellen over Monumenten. Anny en Joan zijn lid van de monumentenraad van de gemeente Dinkelland. Deze adviseert het college gevraagd en ongevraagd over het beleid op het gebied van monumentenzorg. Daarnaast richt de monumentenraad zich op behoud en uitbreiding van gemeentelijke monumenten.