Agenda 2017

Activiteiten voor leden in 2017

Zo 15 januari

Wandeling beken in Saasveld. Leiding Agonda Kemerink. Vertrek 09:00 bij Agonda, Bornsestraat 27 Saasveld. Verslag Gerard Wolbert.

Ma 16 januari

’n Dearden moandag: Niejjoarsveziet; ’n glas, knieperkes en ’n verhaal. tevens open huis voor de leden op onze nieuwe locatie in ’t Trefpunt

Do 19 januari

Workshop over zoogdieren. Zoogdierendeskundige Roeleke Steentjes zal in een ruim twee uur durende workshop de aanwezigen wetenswaardigheden leren over zoogdieren. Aanvang 19:30 uur in ’t Trefpunt.

Ma 20 februari

’n Dearden moandag samen met de natuurwerkgroep

Film van Jan van de Geest met als thema: ‘het stroomgebied van de Dinkel’. In een bijna twee uur durende film volgt hij de Dinkel vanaf de bron in Holtwick tot aan Neuenhaus waar zij in de Vechte stroomt. Alles vergezeld van mooie natuuropnamen over rijkdom en achtergronden van flora en fauna in Twente. Allerlei interessante plaatsen en trekpleisters langs de Dinkel komen aan bod: o.a. Steenfabriek Losser, Lutterzand, Natura Docet en de sterrenwacht. Aanvang 19:30 uur in ’t Trefpunt.

Zo 19 maart

Wandeling in het Bentheimerwald. We kijken of de voorjaarsplanten zich al laten zien. Misschien zien we everzwijnen of herten. Verzamelen 8:30 uur bij het oude gemeentehuis Weerselo. Leiding Bert Wolbert. Verslag Bert zelf.

Ma 20 maart

’n Dearden moandag; jaarvergadering. Hennie Engelbertink vertelt over de historie van onze vereniging

Zo 23 april

Vogelexcursie Ottershagen. We bekijken deze ochtend het weidevogelbestand en misschien zien we nog trekvogels. Leiding Jan Nijmeijer. Verzamelen 6:00 uur Ottershagenweg bij de Dinkelbrug. Verslag Jos Schabbink.

Ma 24 april

’n Dearden moandag. Gé Nijkamp: Er is meer tussen Bredevoort en Bronckhorst

Ma 15 mei

’n dearden moandag: Excursie naar Gronau o.l.v. Hans Stege

Zo 21 mei

Excursie langs de Archemerbeek onder leiding van Jan Haselhorst. Verzamelen 8:30 uur bij het oude gemeentehuis Weerselo. Verslag Annemarie Lutke Veldhuis.

Zo 11 juni

Excursie in het Beuninger achterveld. Leiding Jan Nijmeijer. We gaan luisteren naar de nachtzwaluw. Verzamelen 20:30 uur schaapskooi Stroothuizerweg. Verslag Jan zelf.

Ma.19 juni

’n Dearden moandag: Huub Scholte Lubberink van archeologisch adviesbureau Raap gaat ons vertellen over de opgravingen op de Hunenborg

Zo 9 juli   Vlinderexcursie onder leiding van Jacques Gerard. Eventueel met

(Zo 16 juli)    Jan Gerard voor de libellen. Als de weersomstandigheden slecht zijn gaan we een week later op 16 juli. Verzamelen 13:30 uur Rossumerstraat/Oude Broekweg, Voltherbroek. Verslag Gerard Wolbert.

Zo 24 september

Wandeling Agelerbroek. Leiding Jozefien Scholten. Vertrek 08:30 uur aan de noordelijke kanaaldijk (bij de gaspijp) (kruising Rossumerstraat/Aa broek. Verslag Jozefien zelf.

Do 13 oktober

Jaarlijkse vergadering in ‘t Trefpunt, 19:30 uur.

Zo 22 oktober

Paddenstoelenexcursie in het Duivelshof onder leiding van Marian Oude Tijdhof. Verzamelen 09:00 uur parkeerplaats van natuurmonumenten aan de Lossersestraat/Duivelshofbosweg. Verslag Antoon van der Vring.

Zo 5 november

Plaggen en ander landschapsonderhoud, Wiekermeden, met jeugdgroep Saasveld. Lekker een ochtend in de natuur bezig. Aanvang 10:00 uur. Soepkom en lepel mee. Verslag Annemarie Lutke Veldhuis.

Zo 10 december

Midwinterwandeling Springendal. Leiding Bert Wolbert. Verzamelen 09:00 uur parkeerplaats Brandtoren. Verslag Jan Nijmeijer.

Voor de natuurwandelingen: in alle gevallen goed (waterdicht) schoeisel dragen. Informeer van tevoren even of het doorgaat bij Marcel Grunder, tel. 0546- 441208.

Het programma van ’n Dearden moandag voor het tweede halfjaar volgt nog.