Natuurexcursies 2018

Een keer per maand organiseert de Natuurwerkgroep op een zondagmorgen een excursie voor de leden. Verslag

JAARPROGRAMMA 2018 NATUURGROEP

Zo 21 jan.  Wandeling is Gölenkamp bij Uelsen in Duitsland. leiding Jozefien Scholten en Annemarie Lutke Veldhuis. Vertrek 8.30 uur bij het oude gemeentehuis van Weerselo. Verslag

Ma 19 feb.  Lezing door Jan Zwienenberg over bomen. Het thema van zijn lezing is: “De waarde van bomen voor bijen”. Aanvang 19.30 uur in ’t Trefpunt

zo 8 apr. Voorjaarsexcursie in het Samerrott. Leiding Marcel Grunder. Vertrek 8.30 uur bij het oude gemeentehuis van Weerselo

Zo 29 apr. Wandeling Umfassungsweg. Leiding Bert Wolbert. Vertrek 8.30 uur bij het oude gemeentehuis van Weerselo Verslag

Zo 13 mei  Vogelexcursie in het Bargerveen bij Emmen. Leiding Eik Bloeming, boswachter van staatsbosbeheer. Vertrek 7.00 uur bij het oude gemeentehuis van Weerselo Verslag

Zo 17 juni   Excursie in het Junnerkoeland. Leiding Jan Haselhorst. Vertrek 8.30 uur bij het oude gemeentehuis van Weerselo.

Zo 8 juli   Vlinderexcursie in het Agelerbroek. Leiding Jacques Gerard. Verzamelen 13.30 uur hoek Laarweg/kanaalweg zuidzijde.

Zo 26 augustus Excursie in Archem onder leiding van Jan Haselhorst. Vertrek 8.30 uur vanaf oude gemeentehuis Weerselo.

Zo 16 september  Wandeling erve Teussink en erve Binkhorst in Losser. Vertrek 8.30 uur vanaf oude gemeentehuis Weerselo.

do 11 oktober Jaarvergadering in ’t Trefpunt, aanvang 19.30 uur

Zo 14 oktober Paddenstoelenexcursie op het Egeria. Leiding Maria oude Tijdhof. verzamelen 9.00 uur parkeerplaats op de hoek van de Bentheimerstraat/Tankenbergweg.

Zo 4 november Landschapsonderhoud in de Wiekermeden vanaf 8.30 uur. De natuurjeugdgroep uit Saasveld helpt vanaf 10.00 uur. Soepkom en lepel mee.

Zo 16 december Midwinterwandeling Springendal. Verzamelen 9.00 uur parkeerplaats bij de brandtoren. Leiding Jan Nijmeijer

In alle gevallen goed (waterdicht) schoeisel dragen. Informeer van tevoren even of het doorgaat bij Marcel Grunder, tel. 0546- 441208.

Om te mogen deelnemen aan deze natuurexcursies moet u lid zijn van onze vereniging. En dat bent u al voor € 15,00 per jaar.Kijk op lid worden.