’n Dearden deensdag 2022

’n Dearden deensdag. Wat Koomp

Iedere  derde dinsdagavond van de maand is er een programma voor onze leden. Leden met een mailadres ontvangen een uitnodiging hiervoor.

18  januari Niejjoarsveziet: ’n glas, knieperkes en ’n verhaal.

15 februari: Een avond die verzorgd wordt door de natuurwerkgroep. Lezing, verzorgd door Robert Westerhof, gepassioneerd natuurkenner en natuurfotograaf. In het Springendal, de Ottershagen en de Engbertdijks­venen fotografeert hij graag, maar buiten deze gebieden is hij ook actief.

15 maart jaarvergadering en een lezing die wordt verzorgd door Hennie Engelbertink over de verschillende dialecten in Nederland die hij laat horen en toe zal lichten.

19 april  Rijn van Welij, de schrijver van de Palthe Kroniek, gaat vertellen over de familie Palthe dmv een Power Point presentatie.

Zaterdag 21 mei neemt Hennie Engelbertink ons mee met een fietstocht langs de boerderijen in Volthe. Verzamelen om 13.50 uur bij de kerk in Rossum. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Vooraf opgeven is verplicht. Dat kan nadat de mail met de uitnodiging is verstuurd.

Zaterdag 25 juni gaan we naar de Hunenborg in Volthe. De archeoloog van de Hunenborg, Huub Scholte Lubberink zal daar vertellen over de opgravingen en vondsten. We worden er om 14.00 uur verwacht. Vanaf Weerselo vertrekken we per fiets naar de locatie. Verzamelen om 13.20 uur op het gemeenteplein voor het voormalige gemeentehuis. Uiteraard mag u op eigen gelegenheid gaan. Vooraf aanmelden is verplicht. De uitnodiging hiervoor ontvangen de leden tzt per mail.

19 juli is de jaarlijkse praatavond die we nog naar wens kunnen invullen.

23 augustus lIn verband met de vakantieperiode is het de 4de dinsdag. Gé Nijkamp neemt ons mee door het fotoalbum van zijn oom Gerard oude Wansink.

20 september lezing over de Geldermannen en –vrouwen door Dick Schlüter.  Onder dezelfde titel verscheen zijn boek over de historie en de verhalen van de textielfabriek Gelderman in Oldenzaal. Deze lezing kon in 2021 niet doorgaan ivm de corona.

18 oktober openbare avond in Weerselo