Plaggen Wiekermeden 2016

6 november 2016.

Intussen is het alweer enige jaren traditie dat onze jeugdgroep meehelpt met de jaarlijkse plagochtend.

Voor iedereen diemeedoet is het een activiteit die veel voldoening geeft. De stilte die we vroeger ervoeren is niet meer, daarvoor brengen kinderen en motormaaiers te veel lawaai met zich mee.

In eerste instantie hadden zich maar vijf kinderen aangemeld, maar gaandeweg groeide het uit tot een flinke club!

Na eerst een stukje uitleg over het hoe en waarom van het onderhoud, werd er begonnen met harken en opruimen van gras. Dankzij het jaarlijks onderhoud groeien in het gebied bijzondere planten als beenbreek, gentiaanblauwtje, zonnedauw, dop en struikheide.

Na enige tijd van noeste arbeid, verschenen Jos en Marietje in het bos met heerlijke zelfgebakken pizza’s, nog warm uit de oven! Ondertussen waren de kinderen ook druk met het zoeken van kleine kadootjes die we in het bos verstopt hadden. Leuk om te vermelden is dat we die ochtend met vrouwen in de meerderheid waren, als er gewerkt moet worden stropen de vrouwen de mouwen graag op!

Nadat de zagen uitgedeeld waren, was het opletten geblazen! Menig boom stortte ter aarde, vooral de jeugdige gebroeders broenman waren hier goed in. Nadat Jan nog een kom lekkere soep uitdeelde, was het tijd om onze spullen weer in te pakken, nadat het kampvuur uit gemaakt was, lieten we ons plekje achter, overgelaten aan een winterse stilte.

 

 

Annemarie Lutke Veldhuis