Wandeling in ’t Noordijk”, zondag 10 december 2023

expositie van Jan Grotelaar

We hebben onze laatste activiteit van ’t jaar en komen samen bij Agonda Kemerink waar in de schuur ’n verzameling is uitgestald van materialen die Jan Grotelaar, met behulp van zijn metaaldetector rondom het erf van Agonda, heeft opgegraven. We zien vele munten, waaronder ook één uit Zweden, ’n dobbelsteen van lood (op sommige vlakjes kon je de stippen van de cijfers nog zien), kleine hulsen, ’n kruisje, loodjes waar vrachten mee verzegeld werden en nog vele andere voorwerpen.
Jan vertelde met passie over zijn hobby en had boeken meegenomen over verschillende munten.
Na dit allemaal met interesse te hebben bekeken, beginnen we met 12 personen aan de wandeling die Agonda in “ ’t Noordijk” voor ons heeft uitgezet.

natuurgroep

De weersomstandigheden zijn ons niet zo gunstig gezind. Het regent af en toe en er staat een behoorlijke wind. Maar dat mag de pret niet drukken, want we zien vinken, sijsjes, zwarte kraaien, duiven, een kramsvogel, een buizerd, de grote bonte specht, de graspieper en ’n zilverreiger. Ook lopen we langs een kleine reigerkolonie, aldus Agonda.
In ’n weiland zien we een boom solitair staan, als het ware een grensboom, omdat Agonda weet

Graspieper

te vertellen, dat bij die boom de 4 buurtschappen bij elkaar komen.
Langs de kant zien we o.a. de zwarte els, wilde kardinaalsmuts en de wilde mispel.
Plotseling steken er 3 reeën over de weg, mooi om te zien!
Weer aangekomen bij Agonda, genieten we van ’n heerlijke kop koffie met zelfgemaakte cake, en dat gaat er wel in na zo’n wandeling.
Jos Schabbink komt nog binnen om de verzameling van Jan Grotelaar te bekijken.

Buizerd

Na de koffie bedanken we Jan voor ’t tentoonstellen van zijn vondsten en Agonda en haar man voor de gastvrijheid en gaat ieder daarna weer zijn eigen weg.

Hermine Jonker