Wandeling langs de beken van Saasveld 2016

Zondag 20 maart 2016

 

De bestemming van deze frisse zondagmorgen was het volgen van de loop van de Gammelkerbeek.

Vorig jaar hebben we de beek, via allerlei omzwervingen in de richting van de Handijksmeden verkend, nu was het plan om de andere kant op te gaan.

Maar doordat het voorjaar ons nog maar weinig warme dagen had gegund, was er op gebied van planten nog niet veel te zien. Daarop werd gezamenlijk besloten om een stuk van de Deurningerbeek te gaan verkennen.

Onderweg werden we getrakteerd op het prachtige lied van de grote lijster, de allereerste voorjaarsbode. Vanuit de boerderij van Jozefien startend, hebben we al kieviten gezien.

Onderweg hebben we nog geprobeerd een nestje te vinden, tevergeefs! De arme kieviten, hun instinct volgend, proberen zich elk jaar weer voort te planten, onwetend van het feit dat het vaker mislukt dan lukt. Onderweg stonden in de wat nattere delen wilgen met mooie katjes te pronken, in de verte roffelde een grote bonte specht.

Toen iedereen het koud begon te krijgen, togen we richting boerderij, hier stond koffie met appeltaart klaar, Jozefien zou namelijk enige dagen later Sara in de armen sluiten!

 

Annemarie Lutke Veldhuis